Els projectes eTwinning a l'Institut Sòl-de-Riu

Ja fa molts de cursos que a l’Institut Sòl-de-Riu es porten a terme activitats de diferents matèries en llengua anglesa. Podem dir que un dels precursors d’aquestes va ser Florenci Sales, quan el curs 2007 va desenvolupar el primer eTwinning al nostre centre (Science in our schools), al qual en van seguir altres (50 easy things you can do to save the Earth, Let's sing eTwinning Hymn, Mediterranean products, Sounds of Science, We recycle, and you?, Young Europe). Després Floren va marxar i va continuar amb els seus eTwinnings a la Sènia. Al nostre centre, les activitats en anglès van seguir, impulsades des del Departament de Llengües Estrangeres i professors d’altres departaments, algunes d’elles amb metodologia AICLE (Aprenentatge integrat de Continguts i Llengües Estrangeres). 
Per una altra banda, el curs 2017/2018 les professores Joana Subirats i Joelle Rodríguez també van participar en projectes eTwinning, en aquest cas en llengua francesa i castellana (Mon pays: coutumes, objectifs touristiques, curiosités,.., i PAIDEIA: educación en valores).

Archivo:Logo eTwinning.jpg - Wikipedia, la enciclopedia libre


Fitxer:Erasmus+ Logo.svg - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Tal com s’indica a la pàgina oficial d’eTwinning, el programa és una iniciativa de la Comissió Europea que va començar l’any 2005 amb l’objectiu de “promoure i facilitar el contacte, l’intercanvi d’idees i el treball en col·laboració entre professorat i alumnat dels països que participen en eTwinning, a través de les TIC. A més d’oferir oportunitats d’interacció i de formació, docents i alumnes de dos centres escolars de diferents països europeus poden desenvolupar projectes de col·laboració a través d’Internet sobre qualsevol tema de l’àmbit escolar acordat pels participants.” Des del 2014, eTwinning forma part d’Erasmus+, el programa de la Unió Europea en matèria d’educació, formació, joventut i esport. En l’actualitat hi participen 35 països.



El curs passat, un grup de professores del nostre centre es van manifestar interessades en este tipus d’activitats i van participar en una jornada de formació on s’explicaven les característiques principals dels eTwinnings i l’Erasmus+. I enguany al primer trimestre, 2 professores ens van explicar la seva experiència en projectes eTwinning, Esther Santos, d’Educació Física, i Àngels Ferrer, de Llengua Anglesa, i la seva voluntat de participar en projectes durant este curs; i a més, 7 professores vam realitzar la formació específica, que, a més era dirigida pel nostre company Florenci Sales: Neus Barrera i Belen Martí, de Llengua Anglesa, Azucena Serrat i Anna Valle, de Ciències, Marina Martínez de EV i Plàstica, i Laura Alonso, de Socials. En els primers passos de la formació, ens van encarregar començar a treballar en algun projecte, i d’aquesta manera vam tornar a entrar com a centre en el món de l’eTwinning, amb dos projectes diferents, Using Smartphone's sensors to do a reseach i Our future is on the Agenda (2030).
Clicant al damunt dels noms d'aquests projectes accedireu les respectives entrades al bloc del Departament de Ciències que hem preparat i on vos expliquem a fons en què han consistit.

(Anna Valle, Cap del Departament de Ciències)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DISSECCIÓ DE RONYONS DE CORDER A 3R D'ESO

CURS 2022/2023

Fira de Ciències Maig 2023