ACTIVITATS PRIMER TRIMESTRE 21/22

Aquest curs es va iniciar d’una manera realment complicada. Abans del dia 1 de setembre, ja sabíem que tindríem una renovació important del professorat del departament de ciències, amb la incorporació de 4 professors nous, i aquests canvis porten una incertesa i una lleugera càrrega addicional de feina fins que els nous professors s’adapten a la nostra manera de funcionar com a departament i com a centre. Però el que encara va complicar més la situació va ser la inundació del dia 1, amb l’angoixa que vam viure veient com ens entrava aigua al centre i no en podíem sortir, i veient també com els nostres vehicles eren desplaçats pel corrent i convertint-se en sinistres totals: en el nostre cas, 5 vehicles dels 5 professors que hi estàvem en aquell moment. A pesar d’això, acadèmicament parlant, el primer trimestre ha esdevingut completament normal, els nous professors s’han adaptat molt bé i ja participen en total normalitat en les activitats que com a departament solem anar programant, incorporant-hi altres propostes innovadores que anirem veient al llarg del curs. 

Apart de les notícies que ja es van publicar en entrades anteriors, com

en aquest link trobareu un àlbum de fotos, captures de pantalla i vídeos de totes elles.


PRÀCTIQUES DE LABORATORI

Hem estat portant a terme algunes de les pràctiques de tots els anys, però també n’hem incorporat alguna de nova, com la de calcular l’acceleració de la gravetat mitjançant l’aplicació dels mòbils “Rellotge acústic”, de Phyfox, que integrarem en les activitats del nou projecte eTwinning en el qual participem els alumnes d’ESO Smartphone Lab: Physics Challenge. Aquí teniu un vídeo que hem preparat amb imatges de les pràctiques.


XERRADES AL VOLTANT DE LA SETMANA DE LA CIÈNCIA:


  • Espècies en perill d’extinció al Parc Natural dels Ports, xerrada presencial de Víctor Reverter, del Parc Natural dels Ports, per cadascuna de les classes de 1r d’ESO. Estaven programades per als dies 23 i 24 de novembre, però el dia 24 vam tenir un nou aiguat amb inundacions i es va haver d’ajornar. Les del dia 24 es van portar a terme el dia 21 de desembre.



  • La química del dia a día, xerrada online de la URV per a l’alumnat de 2n d’ESO, el dia 10 de desembre. 


  • Pseudociència i negacionisme en temps de pandèmia, per Daniel Closa , de l’Institut  d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (CSIC) per a l’alumnat de 1r de Batxillerat, el dia 16 de novembre. L’alumnat de 1r de Batxillerat A va treballar a fons el contingut d’aquesta xerrada, en la qual es van presentar moltes dades per refutar alguns dels “fakes” que circulen al voltant de la pandèmia, i una de les idees en les que es van quedar els alumnes és aquesta: 



  • Un món de colors o un munt de colors, xerrada online del professor Josep Font Capafons, de l’ETSEQ de la URV, per a l’alumnat de 4t d’ESO de Física i Química, de 1r de BAT (Física i Ciències de la Terra) i 2n de BAT (Química), matèries de Ciències, xerrada online el dia 18 de novembre




SORTIDES LITTERATI

De moment ja han sortit els alumnes de 1r de Batxillerat de Ciències i els quatre grups de 2n d’ESO. Hem creat un nou repte de 3000 peces, el solderiu2122, que es va aconseguir durant el 2n matí en què van sortir les classes de 2n d'ESO, el 21 de desembre.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DISSECCIÓ DE RONYONS DE CORDER A 3R D'ESO

CURS 2022/2023

Fira de Ciències Maig 2023