Setmana de la Ciència 2022

 Tornem a iniciar el curs amb energia i l'empemta que ens subministra sempre la Setmana de la Ciència. Enguany, coincidint amb la COP 27 que s'està celebrant a Egipte, les activitats que hem programat des del Departament de Ciències estan totes relacionades amb l'energia. 

I com a novetat, enguany també s'ha participat en la Setmana des del Departament de Matemàtiques

En podeu veure imatges i vídeos de totes les activitats que explicarem a continuació a l'àlbum on les hem compartit.

El dia 8 de novembre el doctor Joan Salvadó Rovira, catedràtic de Química i director del Departament d'Enginyeria Química de la URV, ens va explicar com es poden conrear microalgues i treure'n diversos profits, com el de l'obtenció d'energia, en la xerrada que va oferir a l'alumnat de Ciències de 4t d'ESO i Batxillerat "La biorefineria de microalgues".



Per a l'alumnat de 1r i 3r d'ESO vam preparar una activitat per al dia 14 en grups internivell (els mateixos grups del projecte TEI -Tutoria entre iguals-). Es tractava d'un escape-room sobre el canvi climàtic que es va portar a terme entre el saló d'actes i les aules de 1r.


I el dia 15 l'alumnat de Física, Química i Reptes de Física i Química de Batxillerat van visitar l'Instal·lació Nuclear Vandellós I, on van conèixer els passos que es van seguir en el procés de desmantellament de la central que porta a terme l'Empresa Nacional de Residuos Radioactivos (Enresa). En la visita, guiats per la monitora Encarna Bello, també vam poder interactuar en una sala didàctica interactiva, veure les zones d'emmagatzemmament del grafit i els quadres de comandaments i pujar a la part alta del reactor, on ens van fer la foto que acompanya este text.




A més, durant aquests darrers dies hem estat llegint a l'aula textos periodístics d'actualitat  a tots els nivells de l'ESO, dins del projecte "Llegim a l'aula", que podeu consultar a la pàgina web del centre.

Per últim, tenim l'activitat Dia de la Ciència a les Escoles que els alumnes de 4t d'ESO han estat treballant durant les darreres sessions de Matemàtiques. Es tracta d'un dels 4 reptes proposats per científics catalans que es dediquen a la investigació, concretament el repte del nostre company canareu Marià Cano, físic i professor de matemàtiques. Una vegada resolt, el dia 16 de novembre els alumnes han pogut connectar amb ell per vídeoconferència per contrastar els resultats i fer-li preguntes. Aquí teniu un vídeo amb imatges del procés.



Les valoracions que fem el professorat d'aquestes activitats han estat molt positives, i moltes d'elles són situacions d'aprenentatge que s'han treballat a priori o que es continuaran treballan a les aules en les properes sessions.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DISSECCIÓ DE RONYONS DE CORDER A 3R D'ESO

CURS 2022/2023

Fira de Ciències Maig 2023