Xarrada exalumnes: Andreu Matamoros

Dilluns, 19 d'abril, l'alumnat de l'optativa de 4t d'ESO de FQ, el de Ciències de la Terra de 1r de Batxillerat, el de Física de 1r de Batxillerat i el de Biologia de 2n de Batxillerat van gaudir de la xerrada que ens va oferir el nostre exalumne, el Doctor Andreu Matamoros i Anglès, dins del cicle d'activitats d'orientació acadèmica que ja fa anys que vam encetar. Aquesta vegada, ateses les circumstàncies actuals de pandèmia, la xerrada es va portar a terme per videoconferència. 

Andreu va cursar el Batxillerat Científic-Tècnic amb natros del 2007 al 2009. Durant el darrer curs va participar en l'Olimpíada Química i va quedar finalista de Catalunya, per la qual cosa va anar a les Olimpíades españoles a Àvila, on va guanyar una Medalla de Plata. Va estudiar el Grau en Biologia a la Universitat de Barcelona (09-13), un Màster en  Neurociències a la UB (13-14) i va fer el Doctorat en Biomedicina per la UB (2019) sobre l'estudi de una malaltia neurodegenerativa minoritària, el Creutzfeldt-Jakob. Actualment està fent un postdoctorat centrat en la malaltia d'Alzheimer a Alemanya, a l'Institut de Neuropatologia de la Universitat Clínica Eppendorf-Hamburg.

En la videoconferència, Andreu ens va explicar en detall el seu camí des que va deixar el nostre centre, aprofundint en els temes de biologia que domina per tal que tothom entenguéssem a què s'ha dedicat en els darrers anys, cosa que va agradar molt als alumnes. 

Per preguntar als alumnes sobre les paraules que trobaven que representaven millor el que Andreu ens havia volgut transmetre, vam utilitzar un Mentímeter, i de les respostes es va generar aquest núvol de paraules:


Tot i que amb el núvol ja s'endevinava el resultat de la segona pregunta, també vam demanar als alumnes que escriguessen algunes frases que repressentessen les idees que pensaven que ens havia volgut transmetre Andreu, i en resum, el resultat es pot resumir amb aquestes dues:
  • Per a triunfar en el que t'agrada, cal constància i disciplina, i renunciar a algunes coses, però organitzant-se, també hi ha temps per a altres com les reivindicacions o xalar amb els amics.
  • No estar decidit sobre el futur al batxillerat és normal i, equivocar-se també, però això no ha de suposar cap problema, perquè a partir d'estudis diferents es pot arribar a una mateixa feina, i a l'inrevés, un tipus d'estudi en concret te pot obrir camí cap a moltes feines diferents.
Els alumnes van valorar molt positivament l'activitat, tant quant a l'interès pel contingut de la mateixa, com per la manera entenedora en què Andreu ens el va exposar, que reflecteix molt bé com és ell: un noi treballador i capaç al que encara albirem molts d'èxits més, però que no oblida els seus orígens. 

Moltes gràcies i molta sort!

Us deixem un parell de captures de pantalla de la xarrada i el póster que l'anunciava.








Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DISSECCIÓ DE RONYONS DE CORDER A 3R D'ESO

CURS 2022/2023

Fira de Ciències Maig 2023