1r TRIMESTRE 19/20

En acabar el primer trimestre, sempre fem una publicació amb les activitats que hem portat a terme: les novetats que ja hem explicat o explicarem en alguna entrada més extensa, les que anem repetint al llarg dels cursos i de les quals només us deixem un enllaç amb fotografies o altres que s’han enfocat de diferent manera i us expliquem amb més detall. Enguany algunes d’aquestes activitats les podreu veure també explicades a la revista, però igualment les inclourem aquí, per tenir-les totes juntes. Com que sempre ens queda una entrada una mica llarga, publicarem els apartats més extensos en entrades apart.

MÒBILS DE NADAL I LA LLEI DE LA PALANCA A 2N D’ESO
Al llarg de les últimes dues setmanes abans de marxar de vacances de Nadal, els alumnes de 2n d’ESO han estat realitzant les pràctiques de la matèria de Física i Química relatives a forces, masses i palanques, amb dos objectius clars: familiaritzar-se amb els instruments de mesura de masses i forces i aplicar la llei de la palanca per construir un mòbil decoratiu. La temàtica era lliure, però, aprofitant la proximitat del Nadal, els alumnes van decidir penjar boles i altres objectes relacionat en les festes per decorar les aules. Així, han posat en pràctica els continguts treballats al llarg dels darrers mesos a l’aula. I els resultats han estat més que satisfactoris, tant a nivell individual com de treball de grup, com podreu veure en les fotos. ENHORABONA!! 
Podeu veure més fotos del mòbils prement aquí.

ELS PROJECTES ETWINNING
Enguany sis professores del centre han fet la formació eTwinning i han començat a treballar amb aquesta metodologia. Potser ja coneixeu d’altres cursos que es tracta de treballar amb els alumnes nostres i d’altres centres europeus mitjançant projectes compartits utilitzant la llengua anglesa. Quant a les Ciències, hem encetat dos projectes, treballant conjuntament amb professores d’Anglès i de Plàstica. 
Al de 1r d’ESO és “Our future is on the agenda 2030”, enfocat des de la matèria de Biologia i Geologia hi treballen Azucena Serrat, Belen Martí, i Marina Martínez.

Al de 3r d’ESO, “Using smartphone sensors to do a research”, es treballa des de la matèria de Física i Química, amb Anna Valle, Neus Barrera i Marina Martínez. Aquí teniu una foto amb els països participants:
Properament, publicarem una altra entrada per explicar què estem fent amb l’alumnat en aquests projectes.

LA SETMANA PEL CLIMA es va celebrar al principi de curs, i ja la vam descriure en profunditat en aquesta entrada:

L’EXPOSICIÓ DE LA TAULA PERIÒDICA DE LA BIBLIOTECA: El passat mes d'octubre tot l'alumnat de Física i Química de 2n, 3r i 4t d'ESO i el de Química de Batxillerat van anar a la Biblioteca Trinitari Fabregat en grups classe i acompanyats pels seus professors en diferents hores, per visitar l'exposició que la La Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB) ha preparat per a conmemorar el150é aniversaride la Taula Periòdica.
«La història de la Taula Periòdica»,«Elements de la vida»,«Elements per a eines, habitatge i mobilitat»; «Elements per a microelectrònica»; «Elements naturals i sintètics» i «Investigadors espanyols que van contribuir al coneixement dels elements» són els títols dels 6 panels dels que consta l'exposició. Els alumnes els van estar estudiant i després a classe van fer una activitat relacionada amb l'exposició.
Des d'aquí cal agrair a les professionals de la Biblioteca que van organitzar l'exposició i ens van permetre les visites dels 7 grups d'ESO i 2 de Batxillerat en horaris diferents als que estem acostumats a veure la Biblioteca oberta.

LA SORTIDA A SÒL-DE-RIU de l’alumnat de les optatives de Ciències de 4t ESO ha estat explicada pels mateixos alumnes en una altra entrada: 

LA VISITA DE L’ALUMNAT DE 3R DE PRIMÀRIA: Aquest és el 3r any consecutiu que portem a terme aquesta activitat, en la qual les tres classes de 3r de Primària acompanyats pels seus tutors i altres mestres ens visiten per conèixer les nostres instal·lacions, sobretot els laboratoris que els provoquen molt d’interès, i participar en una petita xerrada sobre els diferents temes d’astronomia que els interessen.

LES PRÀCTIQUES DE LABORATORI:
Física i Química 3R ESO: punts de fusió:
  
Totes les fotos de 3r aquí: https://photos.app.goo.gl/jn88vosRSjLC6kYh8

L'ADN, de 1r de Biologia de 1r de BAT:

LA SORTIDA AL RIU SÉNIA de l’alumnat de 1r d’ESO és el tercer curs que es realitza tot i que cada any canvien una mica les explicacions perquè un riu dona molt de joc per aprendre sobre flora, fauna, qualitat de l’aigua, espècies autòctones, espècies invasores, ecosistemes,... A més, aquest any també s’ha parlat de canvi climàtic perquè allà on estem, trobem els seus efectes. D’altra banda, s’ha fet una valoració molt positiva del fet de no portar mòbils a la sortida ja que l’alumnat ha estat més participatiu i receptiu. 
Ací us deixem l’àlbum de fotos: https://photos.app.goo.gl/t8xwk1UvaiNFDYnr5


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CURS 2022/2023

DISSECCIÓ DE RONYONS DE CORDER A 3R D'ESO

Fira de Ciències Maig 2023