150 ANYS DE TAULA PERIÒDICA

  Des que l’any 1869 Dmitri Mendeléiev publicava la seva Taula Periòdica amb 63 elements fins ara, que en té 118, han passat 150 anys. Per tot arreu es celebren actes i s’organitzen activitats per celebrar aquest aniversari, donada la importància que aquesta eina ha tingut i continuarà tenint per a la ciència i el progrès. L’Institut Sòl-de-Riu també està de celebració pel seu 25è aniversari: just és sis vegades més jove que la Taula Periòdica. Per això ens hem adherit a les dues celebracions amb la construcció d’una taula periòdica amb tetrabricks.


  L’alumnat de Física i Química de 3r i 4t d’ESO i el de Química de 1r de Batxillerat porten unes quantes setmanes amb el disseny dels tetrabricks, assessorats pel professor de d’Educació Visual i Plàstica, Xavier Rovira, i els professors de la matèria de FQ, Anna Valle i Joaquím García, mentre que l’alumnat del CFGM de Manteniment Electromecànic, dirigits pel seu professor Alfredo Lluch, ens han preparat l’estructura metàl·lica per a poder donar-li forma.









En cadascuna de les 4 cares de cada tetrabrick podreu trobar informació corresponents a cada element químic: propietats, aplicacions, història, distribució i obtenció. I els tetrabricks han estat forrats amb fulls de diferents colors, en funció del tipus d’element que eren. També els colors dels símbols són diferents, en funció de si són elements sòlids, líquids, gasosos o sintètics.





 
 

 

Una vegada forrats els tetrabricks i acabada l’estructura, aquest matí un grup d’alumnes de 3r han muntat la taula i l’han penjat al vestíbul del centre. Allí estarà exposada uns dies, per si la voleu estudiar.











  I aprofitant que estàvem en setmana cultural, l’activitat ha acabat de quedar arrodonida amb les exposicions que han fet els alumnes de Química de 1r de Bat i els kahoots dels de 2n de Bat per als de 3r d’ESO.





Aquí us deixem algunes fotografies de l’activitat d’este matí:


Anna Valle

Cap del Departament de Ciències

INS Sòl-de-Riu

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CURS 2022/2023

DISSECCIÓ DE RONYONS DE CORDER A 3R D'ESO

Fira de Ciències Maig 2023