JUBILACIÓ XAVIER CASTELLÀ

Amb el curs 2017/2018 es tanca una etapa per al nostre centre i per al nostre departament: els anys en els quals hem tingut a Xavier Castellà formant part de l'equip docent de l'Institut Sòl-de-Riu.

Xavier ha estat treballant a Alcanar 26 anys, un any a l'antiga Secció de FP (ubicada al Convent del carrer Càlig) i, 25 a l’Institut Sòl-de-Riu. En aquest centre va començar com a Cap del departament de Ciències, marcant les línies a seguir per l’equip del professorat de Ciències en aquells primers anys de la implantació de la LOGSE, quan no utilitzàvem llibres i l’ensenyament al nostre centre era tot un repte, superior al que ja ho és quotidianament. Ha impartit Ciències en assignatures, crèdits i matèries -com se’ls ha anomenat al llarg del temps- des de 1r d’ESO a 2n de Batxillerat, i en la Formació Professional dels primers cursos, participant sempre de manera activa en les activitats educatives del centre. Tot i així, la major part de l’alumnat el recordarà sobretot com al professor de Física dels darrers anys. 

Per al seus companys del departament sempre ha estat un model a seguir, pel seu rigor i constància, la seua capacitat de treball, la seua disponibilitat a l'hora de col·laborar en les diferents activitats en les quals ha participat i per la seua manera d'entendre les Ciències, com una matèria experimental, participativa i deductiva. Els professors necessitem altres professors. La docència no és una professió que es puga portar a terme a soles. La col·laboració i les relacions són vitals per a l'execució de la nostra tasca. Però en els equips de treball sempre hi ha líders, i Xavier ho ha estat sense cap dubte durant molts d'anys per a l'equip de Ciències.


En aquesta fotografia el podeu veure amb alguns dels companys del departament, en el dinar del final del curs 2007/ 2008.


Com ja hem comentat, sempre ha participat en tot tipus d'activitats amb els alumnes.

Aquí a una de les activitats del Cicle de Xerrades d'Orientació Acadèmica amb exalumnes, en aquesta ocasió, amb Àlex Chimeno.


En el lliurament de les orles de les Festes de Graduació de Batxillerat. El veiem amb l'alumne Martí Vila.



En la sortida extraescolar a Vandellós amb els de Batxillerat, este curs passat.



I aquí a Sòl-de-Riu, també este curs passat, amb els de 4t d'ESO, preparant el sac per a pescar plàncton, dins del Projecte Escoles Blaves.



D'altra banda, també ha format part de l'equip directiu durant la major part de la seua estada entre nosaltres, com a Coordinador Pedagògic primer i Secretari, després. Tant els seus companys d'Equip Directiu, com els caps de departament, coordinadors, tutors o professorat en general, amb qui ha hagut de treballar colze a colze, s'han mostrat sempre molt orgullosos del seu treball, pel rigor en la seua gestió, tant dels comptes, com de documents, aplicatius, ... i, sobretot, per la seua qualitat humana.


Aquesta fotografia correspon al 2008. Xavier està amb els seus companys d'Equip Directiu, i el Molt Honorable Senyor Ernest Benach, President del Parlament de Catalunya.



I aquesta correspon al dia de la festa de jubilació del llavors Director Joan-Josep Sancho Esteller, i també amb companys de l'Equip Directiu.


 El dia 27 de juny vam celebrar una festa per a acomiadar a Xavier i desitjar-li molta sort en aquesta nova etapa. A la festa van assistir, a part del professorat del Claustre, del PAS i del bar de l'institut, excompanys del centre, membres de la Junta de l'AMPA i de l'Ajuntament. 


Amb la directora, Carme Caballer, membres de la Junta de l'Ampa i la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Alcanar i Presidenta del Consell Comarcal, Carme Navarro.


En aquesta festa de comiat es van portar a terme diferents activitats. Se li van lliurar diferents obsequis i es van llegir diversos parlaments. Hi van participar la directora, Carme Caballer, la Presidenta del Consell Comarcal, Carme Navarro, el coordinador del Cicle Formatiu de Manteniment Electromecànic, Joaquim Alonso, la cap del departament de Ciències, Anna Valle, Fernando Juan, professor de Biologia, Geni Madé, auxiliar administrativa, l'exdirector Joan-Josep Sancho, el coordinador pedagògic, Xavi Rovira, i el personal del bar, Isabel Queralt, Camilo Zaragoza i Anna Pla.
























 Durant l'acte es van mostrar vídeos divertidíssims que s'havien enregistrat entre els diferents companys, i el típic vídeo amb les fotografies de la vida privada i professional de Xavier. Altres companys van preparar una coreografia i un altre grupet li va cantar una jota. La festa va estar molt animada i emotiva.



Per una altra banda, també es van passar vídeos, fotografies i textos d’alguns exalumnes que volien manifestar-li el seu record i agraïment i el desig d’una joiosa nova etapa. Com a mostra de l'estima i l'empremta que ha deixat en els seus alumnes, aquí teniu el text que li va voler fer arribar la  canareva Marta Ulldemolins Gómez, que va ser alumna seua de l'assignatura de Física durant els anys que va cursar Batxiller  a l'Institut Sòl-de-Riu": 


"Soc farmacèutica, metgessa i doctora en Medicina. Actualment m'estic especialitzant en malalties infeccioses a l'Hospital de Bellvitge. I després de dues llicenciatures, dos màsters i una tesi doctoral, encara segueixes sent el millor professor que he tingut a la vida. Gràcies per ensenyar-nos el mètode i la constància, i de fascinar-nos dia a dia amb la teva gran intel·ligència. No oblidaré mai tot el que em vas transmetre, som molt afortunats d'haver-te tingut com a docent. Et desitjo tot el millor.
Una abraçada molt forta."

En la festa de comiat, ens vam fer moltes fotografies, aquí us en deixem unes quantes. Però per acabar, aprofitarem la darrera estrofa de la jota que li vam composar i cantar en la festa. Diu així:

"I ara ve la 'despedida'.
La copa ja tinc alçada.
Que tingues molta salut.
I bons amics a la taula
per compartir bons moments
I fer petar la xerrada."
























Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DISSECCIÓ DE RONYONS DE CORDER A 3R D'ESO

CURS 2022/2023

Fira de Ciències Maig 2023