Cicle de Xerrades d’Orientació Acadèmica Universitària I Científica

Com ja va sent tradició, el passat dimarts 30 de gener vam poder gaudir d’una altra de les xerrades del Cicle de Xerrades d’Orientació Acadèmica Universitària I Científica. En aquesta ocasió, ens van visitar Andrea Sánchez Clavell, estudiant de 4t de Biologia de la UAB, Maria Segarra Queralt, estudiant de 4t de Bioquímica de la UAB, I Joan Bort Roman, estudiant de 3r d’Enginyeria Mecànica de la UDL, acompanyats per alguns exalumnes més amics seus que també van participar de l’activitat.



Els tres exalumnes esmentats ens van parlar de la seva experiència en aquests anys que han passat fora de casa, tant des del punt de vista acadèmic, com d’aspectes relacionats amb la gestió del temps, els diners, els viatges o la vida social universitària. També ens van explicar com i quan van descobrir les seves vocacions i com van triar els seus estudis.

Elles dues van comparar els seus estudis i ens van ajudar als oients a entendre la diferència entre algunes de les opcions que existeixen per a estudiar graus de «Biociències»: Biotecnologia, Bioquímica, Biomedicina, Biologia, Biologia Humana, Genètica, ...  Les dues van coincidir  en què havien fet moltes pràctiques de laboratori, que els agradava el que estaven fent, tot i que requereix esforç i sacrifici i, que ja havien decidit quin màster farien per al curs vinent.



Per una altra banda, Joan ens va parlar sobre les Enginyeries en general, i l’Enginyeria Mecànica en particular, de les assignatures que estava cursant, de les moltes mates que fan, .... Albert Canalda, un altre dels nostres exalumnes que acompanyava els seus amics, i que ara estudia Enginyeria Informàtica, va complementar les explicacions de Joan amb la seva experiència.

També aprofitant la seua presència, Berta Escura, estudiant del doble Grau d’Educació Infantil i Primària, va compartir amb nosaltres la seua experiència en portar a terme un Erasmus a Brighton durant el primer trimestre d’aquest curs.




Els alumnes de 1r i 2n dels Batxillerats Científic i Tecnològic i els de les optatives de 4t de Biologia i Geologia, Física i Química i Tecnologia, van estar molt atents durant tota l’hora i van participar formulant-los preguntes sobre els interrogants que es plantegen ara que ja veuen més a prop l’hora de prendre decisions importants relacionades amb el seu futur.

Una vegada més, ha estat un encert poder comptar amb aquest tipus d'activitat orientadora, aprofitant els recursos que natros mateixos hem començat a generar al centre. Gràcies per vindre!!!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DISSECCIÓ DE RONYONS DE CORDER A 3R D'ESO

CURS 2022/2023

Fira de Ciències Maig 2023