SORTIDA DE 1R D'ESO AL RIU SÈNIA

El passat 6 de novembre l'alumnat de 1r d'ESO va tenir l'oportunitat de gaudir d'una jornada d'aprenentatge a l'aire lliure en un dia fresc i ventós. A primera hora del matí, ens vam dirigir cap a La Sénia en autobús, i un cop allí, vam iniciar un recorregut a peu per la vora del riu.





Natàlia i Víctor, educadors ambientals del Parc Natural dels Ports, van guiar l'activitat i ens van explicar mil i una curiositats relacionades amb el riu.




Primer de tot, l'alumnat va analitzar el paisatge, la vegetació i els usos de l'ésser humà. També van situar el riu, on neix, on desemboca (Sòl-de-Riu), els pantans i els barrancs de capçalera. Des de lluny, ens van fixar en les diferències de la vegetació de ribera i la de les muntanyes de la vora.  



Per anar del Molí la Vella al Molí d'en Guiot vam passar per un pont penjant des d'on vam veure rastres: dos nius que podien ser de carboner o cadernera i un forat a un arbre mort fet per un picot verd.


Quan estàvem al Molí la Vella ens vam assabentar dels diferents usos que havia tingut el molí i de l'aprofitament de les aigües del riu.












Passejant per la vora del riu, vam poder observar molts crancs americans, espècie introduïda i invasora que competeix i desplaça l'espècie de cranc autòctona. Però no tot són inconvenients, el cranc americà també serveix d'aliment a les llúdrigues presents en aquest riu i de les quanls en coneixem la presència per la captació d’imatges amb càmeres i sensors.









 Us deixem l’àlbum de la sortida perquè vegeu com es va aprofitar el matí i com vam gaudir de tot plegat. Fins la propera sortida!









Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DISSECCIÓ DE RONYONS DE CORDER A 3R D'ESO

CURS 2022/2023

Fira de Ciències Maig 2023