ESCOLES BLAVES A 3R D'ESO: ESTUDI DE LA POSIDÒNIA I EL SEU MICROECOSISTEMA

Una altra de les activitats d'Escoles Blaves s'ha portat a terme a 3r d'ESO. Amb les mostres que ens va portar la nostra auxiliar de Ciències, l'alumnat ha fet una pràctica al laboratori sobre les praderies de posidònia (Posidonia oceanica).


Primer han observat restes de posidònia i s'han adonat que és una planta fanerògama i no una alga, com molts d'ells pensaven. L' estructura  de la posidònia és més complexa: fulles, tija (rizoma) i arrels, i també fan flors i fruits (olives de mar).

Entre les restes de la platja, l'alumnat va identificar fulles mortes, rizomes, pilotes fetes a partir de les fibres dels rizomes i fulles desfetes, etc.





A continuació, i amb l'ajuda de la lupa binocular i d'una guia de flora i fauna de la Mediterrània, l'alumnat va buscar organismes que viuen associats a les restes de posidònia. Van poder observar individus colonials com els briozous Electra posidoniae, ascidis com la Polysyncraton lacazei o hidrozous com la Sertularia perpusilla.



  





L'alumnat sempre es mostra fascinat de poder observar amb el microscopi o lupa allò que els seus ulls no els permeten apreciar, i sinó vegeu les fotografies realitzant la pràctica al laboratori.

Us deixem l'enllaç amb altres fotografies que hem anat fent en les diferents sessions.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CURS 2022/2023

DISSECCIÓ DE RONYONS DE CORDER A 3R D'ESO

Fira de Ciències Maig 2023