ESCOLES BLAVES A 1R D'ESO: ESTUDI DEL REBUIG DE LES BARQUES

El Departament de Ciències continua el projecte “Escoles Blaves” amb dues pràctiques de laboratori per l'alumnat de 1r i 3r d'ESO.
Les alumnes i els alumnes de 1r d’ESO han realitzat una pràctica sobre el rebuig o “destrio” de la pesca d'arrossegament. És una activitat relacionada directament amb el currículum de 1r d'ESO, una part important del qual és l'estudi de la diversitat dels éssers vius i com porten a terme les seues funcions vitals.


La pesca d'arrossegament és un tècnica que consisteix en arrossegar una xarxa de pesca o bou pel fons marí. És una modalitat de pesca no selectiva, el que vol dir que no escull les espècies de peixos que es volen pescar, sinó que agafa tot el que sigui major que la llum de malla de la xarxa.



La part d'espècies  no comercial que es retornen a la mar són els rebuigs pesquers o "destrio", que es retornen a la mar. L'alumnat ha tingut l'oportunitat de conèixer la gran varietat i diversitat de les profunditats del mar.




La mostra de rebuig portada a l'institut els ha permès aprendre moltíssimes coses sobre el món marí:
  •  Com diferenciar les galeres mascle i femella. 




  •  La simbiosi dels crancs ermitans i les anemones, 



 
  •  La importància de les holotúries o cogombres de mar com a carronyers que s'alimenten de les restes sobre el fons marí.





  •  Ous de diferents espècies marines.





  •  La mida mínima permesa per a la pesca de diferents varietats de peixos.


  •  I moltes més espècies de mol·luscs, equinoderms, crustacis i peixos.


Les fotografies mostren l'entusiasme de l'alumnat al poder tocar i veure de ben prop els exemplars de la mostra de rebuig portada a l'institut.

Aquí en teniu moltes més:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DISSECCIÓ DE RONYONS DE CORDER A 3R D'ESO

CURS 2022/2023

Fira de Ciències Maig 2023