DONES DE QUÍMICA, CIÈNCIA I EDUCACIÓ (SETMANA DE LA CIÈNCIA, NOVEMBRE 2017)

Com cada any, al principi de curs, l'alumnat de Química d 1r de Batxillerat porta a terme petits treballs relacionats amb la Història de la Química i en fan exposicions orals. Aquesta activitat, apart d'endinsar-nos en la matèria en el mateix ordre en què ha anat evolucionant al llarg de la Història, contribueix a l'avaluació inicial de l'alumnat, i la coneixença entre ells i la professora. Enguany, enlloc de les clàssiques presentacions de diapositives, es va trobar interessant provar algun altre tipus de presentació. I per això es va decidir fer pósters amb algun programa triat pels mateixos alumnes: alguns han triat el programa gratuït i online CANVA  (www.canva.com) i altres el mateix programa de presentacions de diapositives que fan servir més sovint. 
Donada la situació discriminada que ha patit la figura de les dones tant en la societat, com en la Ciència i, en particular, en la Química, vam triar centrar el tema sobre algunes de les dones que, tot i que han fet grans aportacions a aquesta disciplina, no són tan conegudes com els seus contemporanis homes. Tothom coneix el cas de Marie Curie, però aquí ens plantem. 
I la idea ha estat donar a conèixer, no només a l'alumnat de Química, sinó a tot aquell que estiga interessat, informació sobre alguns d'aquests noms que ja haurien de començar  sonar-nos a tots.
En total, entre 8 alumnes i la professora,  s'han fet 15 pósters. Ells i elles han triat quin volien fer i la manera de presentar-lo. 
Com que a més, ara al novembre se celebra la Setmana de la Ciència a tota Catalunya, hem exposat els nostres pósters al vestíbul del centre. En acabar el muntage, els alumnes i la professora han fet una petita exposició oral per a la resta de companys de la informació que volien exposar en els seus pósters.


Si voleu veure els pósters en detall i un per un, podeu entrar a l'àlbum de fotos, tot i que en la versió online no hem posat tantes fotos als pósters:
https://photos.app.goo.gl/OzeYvcoAQ7yd57Tt1

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CURS 2022/2023

DISSECCIÓ DE RONYONS DE CORDER A 3R D'ESO

Fira de Ciències Maig 2023