PREMI DE LA SOCIETAT CATALANA DE FÍSICA A MIQUEL SÁNCHEZ PEL SEU TREBALL DE RECERCA, PLANIFICACIÓ I CONSTRUCCIÓ D'UN CLARINET

 El treball de Míquel Sánchez, estudiant de 2n de Batxillerat del nostre centre el curs 2019/2020, i que va estar tutoritzat per la seva professora de Física, Anna Sanz, ha guanyat un dels dos premis de la Divuitena Convocatòria de Premis per als Treballs de Recerca de Batxillerat de la Societat Catalana de Física.

Com indica el nom del treball, Miquel va construir un clarinet, però a la complexitat de la tasca en sí mateixa, que demana una anàlisi física teòrica i experimental, cal afegir que el va voler construir amb materials reciclables i/o de baix cost (a excepció de la boquilla), i hi afegeix un guió de construcció, amb la qual cosa podem parlar d’aplicacions socials, mediambientals i pedagògiques. 

Amb la base teòrica sobre ones i acústica, i a partir d’un esbòs inicial, l'aparell construït serà millorat comparant les freqüències que emet  amb les d'un de semiprofessional, de manera que el producte final té unes característiques harmòniques més que suficients per a iniciar-se en l’estudi de l’instrument. 

A banda de l'assessorament de la tutora, Miquel va comptar amb el de Celestí Badal, el professor de música de l'institut, i els espais i material del taller del Cicle de Manteniment Electromecànic i del departament de Ciències.

Segons el comunicat emès, s’ha valorat la creativitat i originalitat del projecte presentat, així com la metodologia utilitzada i l’estructuració i presentació del treball, que ha competit amb gairebé 40 treballs d’elevat nivell i dispersió temàtica general. A banda del prestigi, el premi té una dotació de 600 €.

La nostra enhorabona a Miquel pel seu premi, i a la seva tutora, per la part que li pertoca.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

CURS 2022/2023

DISSECCIÓ DE RONYONS DE CORDER A 3R D'ESO

Fira de Ciències Maig 2023